Jelle Dijkstra 

(25 november 1999, Veldhoven ) Woont in Oirschot en heeft als hobby en werk film/musical acteren en doet dat met heel zijn hart. 
Juni 2022, is hij ook officieel gediplomeerd als Filmacteur/Regisseur. Hij heeft een opleiding gevolgd via het MA-college AM in Utrecht.

De club van Koko
Jelle heeft in 2016 het project de club van Koko opgestart, het is een film die verschijnt op Youtube in November, dit is in vorm van een serie. De film is niet zomaar een film maar hij  schrijft, regisseert, acteert en hij monteert het ook nog is. Er zijn veel kinderen die de serie leuk vinden en bekijken op Youtube. Ook zijn er kinderen die meespelen in de serie.  Jelle begon alleen, en zijn serie werd een groot succes, verschillende basisscholen in Nederland en België kochten de serie en vertoonden hem in de klassen. Lang heeft het maken van de Sinterklaasfilms niet mogen duren. De films hebben veel veranderingen moeten doorstaan, maar op een gegeven moment was het klaar. De Zwarte Pieten, die konden niet meer. “Op een gegeven moment besef je dat het niet meer zo door kan gaan. De lol was er ook af.” Het Sinterklaasverhaal stopt.

Grootste Rol
Dat de rol van Koko voor Jelle het einde betekende wil niet zeggen dat films maken een gesloten hoofdstuk is. “Ik ga gewoon door, maar dan met iets anders. Er komen vaste typetjes in een film genaamd De Klavertjes, zodat het een doorlopend verhaal blijft. Ik probeer altijd in januari  het script klaar te hebben, zodat ik aan het begin van het jaar aan heel de cast kan vertellen wat we gaan doen. Dan kunnen we van februari tot mei opnemen en kan ik daarna beginnen met monteren. En de premiè€re doen we zoals gewoonlijk een maand later voor publiek met live gespeelde stukken, dit worden dan ook wel filmshows genoemd”, vertelt Jelle enthousiast. Op een gegeven moment moest Jelle kiezen tussen zijn twee hobby’s: theater en musicals, of toch doorgaan met zijn films. Beiden, dat paste niet meer in zijn volle agenda. Het werd een combinatie van de twee. . 

Wie is de Oirschotse mol
Een bezige bij, dat is Jelle wel. Hij houdt ervan om dingen te maken en te organiseren. De Oirschotse Mol schot, werd dan ook een groot succes. In Oirschot werden verschillende enveloppen opgehangen met opdrachten en tips waarmee je de mol zou kunnen ontmaskeren. Verschillende groepen speelden mee, intotaal zo’n zevenhonderd spelers. Het spel duurde acht weken. In de zevende week was de finale en in de achtste week de ontknoping. Voor wie het nog niet wist: Jelle was de mol. “Ik heb het zelf georganiseerd. Het was echt leuk, maar af en toe ook wel moeilijk.” Tijdens de ontknoping was Jelle best een beetje ze- nuwachtig. “Ik werd er ongemakkelijk van toen bekend werd dat ik de mol was. Dat is best gek, want dat ben ik normaal nooit!” De laatste twee weken waren het lastigst, vlak voor de ontknoping. “Dan loop je in een winkel en vragen mensen recht op de man af ‘Ben jij de mol?’. Om dan goed te spelen en te liegen was soms lastig. Maar het was vooral heel leuk. Daarnaast waardeerden de mensen het echt, in coronatijd.

Sociaal
Buiten het acteren heeft Jelle een leuk en sociaal leven, hij gaat graag met zijn vrienden en vriendinnen het dorp in om lekker wat te eten. Hij heeft vrienden en vriendinnen van alle leeftijden omdat hij vele mensen ontmoet in het acteervak! 

Filmprijzen
November 2019
Jelle Dijkstra heeft op Vrijdag 15 november 2019 een prachtige Award te pakken  in de categorie Beste Acteur/Regisseur van de Kempen, natuurlijk voor zijn rol als Koko in DE CLUB VAN KOKO!. Hij had ruim 73% van alle stemmen. 
' Dit is een van de speciaalste/belangrijkste prijzen die ik ooit gewonnen heb ' Dit geeft mij veel moed om nog vele prachtige films te maken voor alle leeftijden, aldus Jelle.
November 2022
Jelle Dijkstra heeft November 2022 de Gouden K ontvangen van de Vlaamse kinderzender Ketnet voor zijn film 'De Klavertjes - Here We Go'. De film gaat over Finn van Klaveren die door onhandige gebeurtenissen wat goed te maken heeft met zijn oma. Bovendien staat de film vol met komische fragmenten en heeft ook een boodschap over zelfvertrouwen. Jelle kreeg bij de prijs een geldbedrag van 5000 euro en hij gaat dit gebruiken voor de productie van zijn nieuwe film 'De Klavertjes - The Magic Happens'.